DETAILED NOTES ON REKTAL PROLAPSUS JEL

Detailed Notes on rektal prolapsus jel

Detailed Notes on rektal prolapsus jel

Blog Article

Ayrıca dış gebeliğin önlenebilmesi için neler yapılabileceği hakkında da bilgi vereceğiz. Eğer siz de dış gebelik hakkında merak ettiğiniz her şeyi öğrenmek istiyorsanız, okumaya devam edin!

Eğer hamile olduğunuzu biliyorsanız ve bu belirtilerden herhangi birine sahipseniz, derhal doktorunuzla iletişime geçmelisiniz veya acil tedavi aramalısınız.

Bunun yanı sıra kadınsal hormonlarda dengesizlik oluşması, ilişki sonrasında döllenen yumurtanın normalin dışında gelişim göstermesi gibi sebepler de dış gebeliğin nedenleri arasında sayılabilir.

Dış gebelik hikayesi olan kişilerin, tekrarlama riskinden dolayı bir daha gebe kalırlarsa hemen doktora başvurmaları önerilir. Ayrıca Beta HCG ve ultrason takiplerinin de titizlikle yapılması gerektiği konusunda bilgilendirilmeleri önem taşır.

Dış gebelik geçiren bir kadın daha sonra elbette hamile kalabilir. Ancak bu aşamaya geçmeden önce jinekoloğun gözlemi altında olmanız ve sıkı takip edilmeniz dış gebelik riskini ciddi anlamda azaltacaktır.

Dış gebelik ise en basit tanımı ile döllenmiş yumurtanın yani embriyonun rahim dışında başka bir yere tutunması olarak tanımlanmaktadır. Dış gebelik oluşumunda sağlıklı bir gebelik oluşumu söz konusu olmadığı için ise anne adayı üzerinde hayati riske neden olur.  Dış gebeliğin herhangi bir şekilde devam ettirilmesi mümkün olmadığı için gebelik doktor tarafından en kısa sürede sonlandırılır. 

Eğer ilaç tedavisi yapıldıysa en dış gebelik düşüğü az 3 ay ara verilmesi gereklidir, ama daha kısa bir süre içinde hamilelik oluştuysa bebekte kesinlikle bir sorun olur anlamına gelmez.

Dış gebelik sonrası her şeyin yolunda gittiğini görmek için beta HCG oranının five’e düşmesi gerekir. Yapılan kan testleriyle bu orana ulaşılıp ulaşılmadığı incelenir.

Dış gebelik ne kadar erken teşhis edilirse o kadar iyi olur. Bu aynı zamanda tedavi sürecinin de erkende başlaması anlamına gelir.

Sadece işlevsel olarak gelişmiş bir rahim, bebeğin yuvalanmasından gelişimine ve doğumuna kadar gelişmesi için ideal bir yer sağlar.

Enflamasyon veya enfeksiyon. Bel soğukluğu veya klamidya gibi cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar, tüplerde ve diğer yakın organlarda iltihaplanmaya neden olabilir ve dış gebelik riskinizi artırabilir.

Bununla beraber bazı durumların da dış gebelik yaşanma ihtimalini artırdığından bahsederler. Söz konusu durumlar ise şöyle sıralanır;

Sağlıklı hamileliklerde kese oluşumu gereklidir. Embriyonun gelişimi ve sağlığı açısından bu kese şarttır. Dış gebeliklerde kese durumuna pek rastlanılmamaktadır. Ancak çok ender durumlarda dış gebelikte rahim dışında kese oluşumu görülmektedir.

6698 sayılı KVKK hakkında bilgilendirmeyi okudum; hizmet sunumu ve anlatımı için iletişim bilgilerimin kullanılmasına izin veriyorum. Doktorlar

Report this page